Wat is Blue Hero?

Wat is jouw verhaal?

Heb jij dat nooit? Dat je denkt hoe komen die mensen erop? Of dat je wat inspiratie nodig hebt? Dan ben je bij Blue Hero bij het goede adres!

“ Pas als je zichtbaar bent, kun je anderen inspireren” - Motto Blue Hero. 
 
Daarom delen wij graag het verhaal van de persoon achter een inspirerend initiatief via 3 minuut portretfilmpjes.  Zodat je wordt geïnspireerd door hun passie, ervaringen en projecten. 

Veel mensen zoals jij en ik zijn met allerlei inspirerende en vernieuwende initiatieven bezig om  onze samenleving, economie en planeet een stuk mooier, leuker en gezonder te maken. Ze doen dit in hun vrije tijd, ze beginnen een eigen bedrijf of binnen hun huidige werk/opleiding. 

Ook zij zijn ooit ergens begonnen, zij hebben de stap genomen om hun droom in praktijk te brengen en ook zij lopen tegen allerlei dilemma's/ obstakels aan. 

Wij willen graag weten wat er voor zorgt dat ze door blijven gaan en welke tips zij hebben voor de kijker. Waarom zijn ze hieraan begonnen? Wat motiveert hen? En waar lopen ze tegenaan, welk advies/ tips hebben ze en wat zorgt ervoor dat ze door zetten?

Wat doet Blue Hero?

Blue Hero gaat op zoek naar The Changemakers en introduceert hen op een creatieve prikkelende manier aan het grotere publiek via korte portretfilmpjes (3min) en social media. 
 
Blue Hero helpt grote en kleine ondernemingen hún Blue Heroes te vinden en een podium te geven. En helpt bedrijven op een gemakkelijke manier hun duurzaamheidsbeleid en maatschappelijke betrokkenheid in beeld te brengen en te stimuleren. Daarnaast ontwikkelen we programma’s, workshops en trainingen om de changemakers te identificeren, activeren en de kans te bieden anderen te inspireren.


Natuurlijk werkt Blue Hero graag samen andere (maatschappelijke) instellingen en media partijen die ook graag (sociale) innovatie stimuleren.  

Zie ook Blue Hero Business  

What’s in the name?

Blue Hero is gebaseerd op het idee van de Blue Economy en gaat verder dan groen. (Het motto: “De Lucht is blauw, de zee is blauw en als je wat meer afstand neemt is de aarde zelf ook blauw” spreekt Blue Hero aan. Een beetje afstand is precies wat we nodig hebben om alles weer in perspectief te zien. Blue Economy claimt dat er genoeg onopgepakte kansen zijn voor een ondernemende generatie. Blue Hero laat aan de hand van voorbeelden zien hoe je dit kan oppakken.


Waarom Blue Hero?

Kreten als Duurzaamheid, Cradle to Cradle en Blue Economy zijn interessant maar hoe integreer je dat in het echte leven? En belangrijker: Wat houdt het in? Mensen worden zich meer en meer bewust van de negatieve gevolgen van hun levensstijl maar hoe maak je dit positief? En hoe past dat in je drukke leven en op je werk? Blue Hero wil weg van het gevoel dat je het nooit goed genoeg kan doen. 

Daarvoor hebben we inspirerende voorbeelden nodig die mensen al in de praktijk brengen!  Rolmodellen waarmee je een persoonlijke klik hebt en je graag door laat inspireren.