vrijdag 7 juni 2013

Tas-Toe – het is genoeg gewaste!

Rachel van Wieren zit in een flow! Het initiatief Tas Toe dat ze met een paar andere meiden startte om het taboe van de doggybag te doorbreken loopt als een trein. Tijdens een traineeship van verbeterdewereld kwamen ze op het idee van Tas Toe en de doelstelling om in juni 125 deelnemende restaurants binnen te halen is binnen handbereik.

Tas-Toe is een nationaal initiatief voor de horeca. Hiermee geven horeca-gelegenheden aan dat jij je eten gewoon mee naar huis kunt nemen. In Nederland is de doggybag nog niet sociaal geaccepteerd. 68% van de restaurantgasten schaamt zich om er naar te vragen, terwijl ze er wél een doggybag willen.

En dat is een gemiste kans. De Nederlandse horeca gooit jaarlijks 51 miljoen ton aan voedsel weg. Dat is omgerekend meer dan 2 miljard euro. Maar liefst 20% komt rechtstreeks van de borden van de gasten. 


Rachel merkt hoe makkelijk het gaat om op restaurants af te stappen met iets waar je echt in gelooft. Het is mooi om te zien dat zoveel restaurants en mensen zo enthousiast reageren. Dat hadden we niet kunnen dromen! Al is het wel logisch want het is best vreemd dat wij Nederlanders nog niet aan doggybags doen! In Amerika en Zweden is het bijvoorbeeld heel normaal.
 
Toekomstdromen hebben we zeker met Tas-Toe: eerst een stuk bewustzijn creëren bij de restaurants en consument, dan het ontwikkelen of importeren van een goedkope, duurzame en makkelijk te gebruiken doggybag. Er zijn natuurlijk genoeg verpakkingen waar het in kan, net als je eten af haalt maar dat is wel weer allemaal plastic, dat kan dus beter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Je input is altijd welkom