dinsdag 7 mei 2013

Update: Ocean cleanup project gaat door

Boyan Slat, student aan de TU Delft deelde zijn plan om ruim 7 miljard plastic uit de zee te vissen op TEDx en het werd een wereldwijde hit. 

Via crowdfunding heeft hij met de nieuwe stichting The Ocean Cleanup nu ruim 80.000 euro opgehaald om een uitgebreide haalbaarheid studie te doen. Om zijn briljante idee te realiseren komt toch nog heel wat kijken. Zo onderzoeken zijn 35 onderwerpen met betrekking tot engineering, oceanography, (geo)physics, ecologie, finance, maritime wetgeving and recycling. Daarna volgt een pilot en hopelijk blijkt dit de oplossing die op grote schaal toegepast kan worden. 

Gelukkig staren ze zich niet blind op het idee en blijkt het niet mogelijk zijn om het op de benodigde grote schaal te realiseren om de oceaan plasticvrij te maken dan willen ze het zo aan passen om op kleinere schaal rivier delta en kustgebieden plastic vrij te maken. En zo voorkomen dat de plastic soep nog groter wordt. 1 opmerking:

  1. Er is toch ergens wel een bankier te vinden met 50 miljoen aan bonussen die een paar van die miljoentjes over heeft ??

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Je input is altijd welkom