dinsdag 26 februari 2013

Heb jij al een business model canvas gemaakt?

De wereld een beetje mooier maken willen we allemaal maar hoe maak je het haalbaar? Het business model canvas is een goede manier om dat inzichtelijk maken. Dus gingen de deelnemers van de We Are The Change (WATCH) bijeenkomst afgelopen 19 februari daarmee aan de slag.

Wat is het business model canvas? Zie filmpje:


Sfeerimpressie van de bijeenkomst? Geschreven door: Voor de Wereld Van Morgen

WATCH
Wereldverbeteraars. Jij en ik zijn het en we dromen er op los. Onze kansen liggen er, maar waar en hoe? Als je geen idee hebt hoe je kansen kan benutten, blijven ideeën maar ideeën. En daarom richtten Petra, Ruth en Caroline samen We Are The Change op. Drie vrouwen die er voor willen zorgen dat onze plannen de wereld te verbeteren werkelijkheid worden.

Business Model zei je?
WATCH trok een heel divers publiek. Mensen met alleen nog maar een plan om bijvoorbeeld een reisorganisatie op te zetten en medewerkers van goed draaiende organisaties als de 1%club.

Tijdens de bijeenkomst leggen Petra en Caroline het Businessmodel Canvas uit. Ook vertellen zij hoe je zelf Canvassing kunt toepassen om te zorgen dat je een professionaliseringsslag kunt maken. Businessmodel hoor ik mezelf denken. Wat was dat ook al weer? In elk geval geen verdienmodel waarbij het alleen draait om hoe je aan geld komt. Maar ook geen uitgebreid business plan met financiële begrotingen. Een business model beschrijft de verschillende facetten die invloed hebben op de manier waarop jouw organisatie waarde toevoegt, al dan niet in de vorm van geld. <lees verder>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Je input is altijd welkom